ORDFÖRANDE HAR ORDET FEBRUARI 2021

ORDFÖRANDEN HAR ORDET, februari  2021

Jag längtar… 
till föreningslivet, till kulturlivet, att kunna resa, att träffa släkt och vänner utan att hålla två meters avstånd. Visst är vävstol och intresse för handarbete en utmärkt syssla i pandemin men nu behöver jag inspiration från andra för att hålla intresset uppe och komma vidare. Telefon- och videosamtal till trots så är det ändå det personliga mötet jag saknar.


Jag hoppas fortfarande att vi kan genomföra kursen ”Vad kan man väva i en dragvävstol” med Kerstin Lovallius i Kalmar den 16-17 juni. Vi avvaktar Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vaccinationsläget. Det har varit stort intresse för den här kursen men någon ytterligare kan vi ta med. Alla anmälda kontaktas när vi har kontroll på läget.


Har du skickat in ditt medgivande enligt GDPR till att vara med på medlemslistan? Annars är det hög tid att göra det så vi kan få den aktiva förening vi vill ha. Utbytet medlemmar emellan är viktigt för vår vävnings fortlevnad.

VÄV-21 blir nu VÄV-22. Än en gång skjuts vävmässan ett år framåt. Planen är att mässan kommer att genomföras den 22-24 september 2022 i Halmstad på samma premisser som planerats för i år. Givetvis under förutsättning att pandemin då är under kontroll. En vävmässa är ett stort arrangemang med många inblandade och engagerade människor, både nationellt och internationellt. Det är ett tråkigt besked, men det är ändå bra att Svenska Vävrådet tar beslutet så tidigt i processen, så att vi kan lägga om planeringen redan nu.


Nu är det härliga Semmeltider och man kan frossa i semlor av olika slag. Det dyker varje år upp nya varianter, mer eller mindre lockande att prova. För egen del föredrar jag den gamla vanliga vetesemlan, gärna med varm mjölk, men även som fikabröd. Som nummer två har jag wienersemlan, tillsammans med kaffe.
Hoppas att stabsläget snart är slut och vi kan ses på riktigt. Jag längtar dit.


Inger Andersson
Ordförande


Föreningen Dragsnörena

c/o Lena Sjöblom

Riddaretorp 205

382 96 Nybro

Org.nr 83 88 00-9030


Email dragsnorena@gmail.com

All rights reserved