JUNI 2022

ORDFÖRANDEN HAR ORDET, JUNI  2022

26 juni 2022
Hej alla Dragsnören!
Vilket midsommarväder så gott som hela Sverige har haft! Efter dryga pandemiår har vi återigen fått uppleva midsommartraditioner med blommor, musik och gemenskap.
Detta utskick handlar mest om förberedelser till vårt årsmöte som hålls i samband med Vävmässan, där vi även denna gång har en egen monter för medlemmarnas vävnader. 
Logi har förhandsbokats hos Kaptenshamns vandrarhem, Stuvaregatan 8, Halmstad. Från centralstationen är  det tre minuters gångavstånd.
Vi har kvar 3 st 2-bäddsrum med delad dusch/wc den 22-24/9 à 1.980 kr. Dessutom har vi via Booking tingat 1 st 2-bäddsrum på hotell Amadeus den 22-24/9 = 2.070 kr. Hör av dig till yvonneaker@yahoo.se om du/ni önskar logi senast 1 augusti.
Eftersom Vävmässan stänger först kl 18 kan vi inte lämna montern innan dess. Därför blir årsmötet kl 18.30 till 19.30. Avslutas med gemensam middag. Årsmötet liksom middagen hålls i restaurangen på Kaptenshamns Hotell- & värdshus. Vi återkommer i augusti med menyförslag. Karin Bringert tar emot din anmälan till årsmötet och kommer samtidigt att fråga dig
om du kan ta ett pass i montern, då vi behöver vara minst två/pass.

Se bemanningslistan nedan.


              Kl 9-11           Kl 11-13            Kl 13-15          Kl 15-17          Kl 17-18
Torsdag Inger               Yvonne              Karin               Eivor                Inger
Fredag  Eivor               Karin                 Yvonne             Inger                Eivor
Lördag Karin               Eivor                  Inger                Yvonne


Vi behöver och önskar bli fler i vår numera lilla förening!
Via hemsidan dragsnorena.nu, som kan läsas av alla, finns reportage från våra resor, kurser, aktiviteter och årsmöten. Tanken är att sprida intresset för damast och förhoppningsvis få fler medlemmar. I menyn finns flera medlemmars presentationer om sitt vävliv. Dock förmedlas inte kvalitetsproven. Vi har en ny flik kallad Gott och Blandat. Här finns plats för tips, till salu, sökes, önskedrömmar, ja allt mellan himmel och jord.
Inför/eller på årsmötet önskar styrelsen förslag på kurser och resor eller aktiviteter.
FaceBook-gruppen Dragsnörena får ständigt nya medlemmar. Vår förhoppning är att de också tar steget till att bli medlem i vår förening.


I detta utskick finns en rapport samt bildcollage från kursen Väva med drag, som avslutades i april i Kalmar. Dessutom presentation med kvalitetsprov från Karin Myrehed i Sunne.


Fortsatt skön sommar önskas er!
Yvonne Åkerblom, ordf