FEBRUARI 2022

ORDFÖRANDEN HAR ORDET, FEBRUARI  2022

25 februari 2022
Hej alla Dragsnören!
Februari bjöd på vävväder – storm, regn, snöblask och regn igen! Men vi som väver behöver inte stressas för att vi inte kan ta den där promenaden som ska vara så livsviktig! Vi kan gotta oss i garner, beskrivningar, idéer till nästa väv och/eller varpa, dra på, solva, skeda, knyta upp skaft och trampor. Att inreda vävstolen och väva är vårt gym. Har länge varit osams med min damastvävstol. Justeringar lite här och där och när jag nästan givit upp fick jag till slut ett fantastiskt skäl, ca 5 cm, och kunde skyttla i denna plädvarp, vilket inte hänt
tidigare. Så roligt det blir när allt stämmer. En av plädarna kommer jag att lämna till vår utställning under Vävmässan. Hoppas att fler kommer att göra detsamma.

I detta utskick bifogar jag som inspiration en återblick på vår utställning 2017 i Växjö. Hoppas du vill smycka montern med något du vävt.
I detta utskick är repris på Uppmaning från Gunvor och Mary.
VÄV-21 blir nu VÄV-22 och kommer att genomföras den 22-24 september i Halmstad. Förberedelserna inför Dragsnörenas utställning blir desamma som tidigare meddelats. Eivor Fransson i Växjö kommer att ta emot och ansvara för era vävnader. Mer information kommer i juni månads utskick.


.Vår hemsida Dragsnorena.nu har fyllts på med flera presentationer av medlemmars vävliv. I detta utskick får vi en presentation av Åshild Longva och Solveig Roed samt kvalitetsprov. Tillkommit har också resereportage till Danmark och Island från 2019. Ny rubrik har fått namnet Gott och Blandat och avser tips, till salu, sökes, önskedrömmar osv. Anita Sandgren, ny styrelseledamot, är er kontakt på hemsidan för tips och anmälan av ny medlem.

Årsmötena 2020 och 2021 har måst ske digitalt. Planering av resa och utbildning har skjutits på framtiden. Om du har önskemål på resa och/eller kurs ber jag dig kontakta någon i styrelsen. Årsmötet 2022 hålls enskilt i restaurangen på Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn fredag den 23 september kl 17.30-ca 19. Därefter gemensam måltid. Nära hotellet finns en stor parkeringsplats.
I detta utskick finns medlemslistan. Återkom till mig om du har nya kontaktuppgifter - komplettera gärna med mobilnummer om det saknas.


I förra utskicket fanns en lista på logi som förhandsbokats på Halmstad & Vandrarhem Kaptenshamn. Av misstag var priserna för 2-bäddsrum utan frukost, lakan och handdukar. Det blir en liten höjning av priset. Se ny bifogad lista. Kvar att boka är fyra 2-bäddsrum och ett 5-bäddsrum.
Önskar er en fin vår med promenader, även sköna stunder i vävstolen!
Hälsar Yvonne Åkerblom, ordförande
PS. Idag 28 februari har vi blå himmel och solvärme. Tulpanerna är på väg upp!