Februari 2018

ORDFÖRANDEN HAR ORDET, februari  2018

Snön viner runt knuten och kylan biter i kinderna när man går ut, omväxlande med töväder. Det pratas så mycket om hälsoeffekterna av att röra på sig, så en promenad ut i friska luften får det bli så man håller sig i form länge för vävningen. Sedan kan man sitta med gott samvete i vävstolen. OS måste man ju också ha koll på, nu när det går så bra för oss, särskilt för tjejerna. Måste skynda mig att väva ner så jag får en ledig vävstol för beklädnads-kursens provvävar.


Kursen ”Väva beklädnadstyger” 

med Kerstin Lovallius startar den 17-18 mars i Linköping. Platser finns fortfarande kvar. Kasta dig på telefonen och ring 070-1709995 om du vill vara med, eller skriv till inger.kalltorp1@gmail.com . Vi får ta del av Kerstins gedigna kunskaper, diskutera bindningar, material o.s.v. och sedan väver vi tygprover tills vi träffas nästa gång, som blir under hösten 2018. Kursen avslutas med en tredje träff under våren 2019.
Resan som vi planerade under våren skjuter vi fram till ett senare tillfälle när vi hittar något bra besöksmål. Har du något tips om resmål så hör av dig till någon i styrelsen. Mottages tacksamt.

Hemsidan är fortfarande under omarbetning, Personerna som jobbar med den har laga förfall och tyvärr inte tillräcklig tid att lägga på den just nu, men det blir riktigt bra när den kommer igång.


Årsmötet är i år förlagt till Jönkoping 21-23 september. Boka in i kalendern. Vi återkommer i nästa utskick med mera information.


”Jag vill veta mer om dig-stafetten” pratade vi om på årsmötet och bestämde att var och en skickar in sin berättelse, utan att vänta på att bli utvald. Resultatet är magert. Passa på att skicka in nu, innan du blir utvald.

Har du varpat till årets julklappar än? Det är hög tid!

 

Ha det gott i vävstolarna!

 

Inger Andersson

Ordförande